Factoring Vergelijken


WAAROM FACTORING VERGELIJKEN? 

Waarom zou u factoring diensten vergelijken? Wij helpen bedrijven met het vinden van werkkapitaal. Wij bieden u daarmee een platform waarop je meerdere offertes eenvoudig met elkaar kan vergelijken. Naast factoring tarieven zijn er overigens nog andere criteria die u in overweging zou dienen te nemen in uw zoektocht naar de juist factor. Zo kunt u bij ons eenvoudig meerdere factoringmaatschappijen vergelijken. Waarom dat via ons platform doen? Wij leggen het u graag hieronder uit.

WAAROM FACTORING VERGELIJKEN BIJ ONS?

[su_row][su_column][su_accordion class=””] [su_spoiler title=”DE BESTE FACTORS VAN BELGIË” open=”no” style=”fancy” icon=”chevron” anchor=”” class=””] In België zijn er vee financiers actief. Het is lastig om door de bomen het bos nog te zien. Wij werken met de beste factors van België en gidsen u graag door de mogelijkheden![/su_spoiler]   [su_accordion class=””] [su_spoiler title=”AANVRAGEN DUURT SLECHTS 1 MINUUT” open=”no” style=”fancy” icon=”chevron” anchor=”” class=””] Een aanvraag duurt slechts 1 minuut. U vult bedrijfsgegevens in en wij gaan voor u aan de slag !                                                               [/su_spoiler][/su_column][su_column][su_accordion class=””] [su_spoiler title=”WIJ GARANDEREN HET LAAGSTE TARIEF” open=”no” style=”fancy” icon=”chevron” anchor=”” class=””] Wij werken met een ruim aanbod aan factoringmaatschappijen waardoor wij altijd de scherpste tarieven bieden.                                                                                     [/su_spoiler]   [su_accordion class=””] [su_spoiler title=”ALTIJD DE BESTE VOORWAARDEN” open=”no” style=”fancy” icon=”chevron” anchor=”” class=””] Niet alleen een laag tarief is belangrijk. Het is ook belangrijk om op basis van goede voorwaarden een samenwerking aan te gaan. Wij vinden de juiste match! [/su_spoiler][/su_column] [/su_row]

WELKE SERVICES WORDEN GEBODEN?

Factoring is een term die veel meer omvat dan alleen het financieren van uw zakelijke facturen. Het wordt vaak ten onrechte direct vergeleken met een rekening courant krediet. Echter een factoring oplossing is veel meer omvattend dat een flexibele financiering. Onder andere de volgende diensten kunnen onderdeel uit maken van factoring:

factoring vergelijken voorfinanciering

PREFINANCIERING

Factoring is dus een zakelijke financiering voor bedrijven. Echter afhankelijk van de gekozen variant gebeurt prefinancieren van facturen op verschillende manieren. Zo zijn er dus verschillende ‘smaken’. Ook zijn er meerdere variaties op deze smaken. Hierdoor kan factoring vergelijken tussen de verschillende diensten en tariefstructuren best uitdagend zijn. Het is daarom aan te raden om de verschillende opties voor uw specifieke situatie te vergelijken. Overzicht is belangrijk om tot een juiste keuze te komen. Daarom helpt Factoring Offerte u door uw aanvraag direct bij de juiste partijen onder te brengen.

opvolging facturen vergelijking

FACTUUR OPVOLGING

Het debiteurenbeheer is ook vaak een onderdeel van factoring. De invulling van het te voeren debiteurenbeheer wordt vaak in goed overleg met de onderneming en factoringmaatschappij bepaald. Sommige factorbedrijven bieden de mogelijkheid om van het debiteurenbeheer een gedeelde verantwoordelijkheid te maken. Anders gezegd, de eerste en tweedelijns contacten met de klant kunnen dan eventueel door de ondernemer uitgevoerd worden. Vervolgens neemt de factoringmaatschappij de aanmaningen voor haar rekening. Zeker voor kleinere bedrijven loont het de moeite om de factuur opvolging efficiënt en professioneel in te richten. Een factoringmaatschappij is hierin gespecialiseerd en heeft de nodige ervaring in dit bedrijfsproces. U kunt hiermee aanzienlijke kosten besparen. 

vergelijker van kredietrisico

KREDIETRISICO

Als uw veel openstaande facturen heeft, bestaat er altijd een risico dat uw klant zich niet houdt aan haar betaalverplichtingen. Wanneer een klant zijn betalingsverplichting niet nakomt ontstaat er een situatie van wanbetaling. De klant kan ook in surseance van betaling terecht komen waardoor een faillissement al snel op de loer ligt. Als gevolg hiervan is de kans dat de nog de openstaande klant facturen betaald worden bijzonder klein. Hieruit volgt dat er grote financiële schade ontstaat welke een enorme impact heeft op uw bedrijfsvoering. Kortom, het is fijn dat deze debiteurenrisico’s worden afgedekt door de factoringmaatschappij. Factoring geeft u inzicht in de financiële situatie van uw klanten.

HOE VERGELIJK IK? 

Bij het vergelijkingsproces is het belangrijk om dezelfde producten met elkaar te vergelijken. Samengevat kennen we in de basis drie vormen van factoring. Zo is er Factuur financiering, Traditionele- en American factoring. Niet elke vorm van factoring biedt al deze diensten. Het is daarom belangrijk om appels met appels te vergelijken. Ook kunnen de bovenstaande diensten inhoudelijk per factoringmaatschappij verschillen. Soms zijn dat hele duidelijke verschillen. Zo kan het gedeelte van de factuur dat wordt voorgefinancierd bij de ene partij 80% zijn en bij de andere partij 95%. Of wordt het kredietrisico bij de ene factor volledig overgenomen en rekent de andere factor niet. Maar wat nu als de verschillen in dienstbeschrijving subtieler zijn? Hoe beoordeelt u het debiteurenbeheer van een factoringmaatschappij? Biedt men een automatisch credit management platform of een persoonlijk debiteurenbeheer waarbij contact gelegd wordt met uw debiteur? Wij helpen u graag dit inzichtelijk te maken.