Waarom Factoring?


WAAROM KIEZEN VOOR FACTORING?

Waarom is Factoring als vorm van werkkapitaal financiering aan een opmars bezig? Er zijn verschillende redenen aan te wijzen waarom ondernemers kiezen voor deze vorm van financieren. Allereerst mijden banken sinds de crisis veel risico’s. Enerzijds worden zij meer dan ooit geacht grote kapitaalbuffers aan te houden. Anderzijds moeten ze door aangescherpte regelgeving hun leningen afstoten om hun eigen balansposities op orde te krijgen. Daarom krijgen ondernemers niet altijd de financiële ruimte die ze zoeken bij een bank. Ook zullen banken vaak behoorlijke eisen aan de klant stellen. Ze verlangen behoorlijk veel waarborgen wanneer ondernemers bij hen aankloppen voor een krediet. Voor een starter is een zakelijk krediet vaak niet eens mogelijk.

 

INCIDENTEEL OF STRUCTUREEL

Factoring kan worden gebruikt als een korte- of lange termijn oplossing. Sommige bedrijven geven er de voorkeur aan om het op korte termijn te gebruiken om zodoende door seizoensgebonden dips op te vangen. Daarentegen gebruiken anderen factoring als strategisch instrument voor een langere periode. Dit komt voor als de onderneming structureel klanten heeft die lange betaaltermijnen kennen. Of u nu een structureel liquiditeit probleem wilt oplossen, of een incidentele dip in de liquiditeit wilt oplossen, factoring kan hierbij helpen. 

 

VOORDEEL VAN FACTORING

Factoring kent een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van werkkapitaalfinanciering. Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen.

  1.  grotere financieringsruimte in vergelijking met een rekening courant faciliteit van een bank;
  2.  flexibele financiering: de faciliteit is gekoppeld aan uw debiteurenportefeuille en groeit dus mee met uw onderneming;
  3.  lagere risico’s: uw kredietrisico’s zijn afgedekt tegen schades als gevolg van (dreigend) faillissement van uw debiteur;
  4.  positievere balansverhoudingen: de debiteuren verdwijnen van de balans en de liquide middelen nemen toe;
  5.  kennis: een factormaatschappij geeft je organisatie een schat aan kennis en ervaring en optimaliseert uw credit management processen.
  6.  kostenbesparing: processen zoals debiteurenbeheer uitbesteden kunnen tot aanzienlijke kostenbesparingen resulteren;
  7.  focus: door credit management over te laten aan een factor heeft u meer focus om de kerntaken van uw onderneming;  
  8.  ruimte om te investeren: doordat u met factoring een stabielere cashflow realiseert kunt u groei investeringen doen in uw onderneming.

 

VRAAG VRIJBLIJVEND OFFERTES AAN

Wanneer u zich in één of meerdere van bovenstaande situaties herkend dan is factoring wellicht interessant voor uw onderneming. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die het u biedt? Neem contact op met Factoring Offerte en vraag hier direct de scherpste offertes aan. Onze partners leggen u graag de voordelen van factoring uit voor uw specifieke situatie.

Download hier de infographic 8 voordelen om te kiezen voor factoring