Online Financiering Aanvragen


DIGITAAL AANVRAGEN VAN FINANCIERING

Net zoals alle andere financiële diensten zijn zakelijke financieringen voor KMO’s niet langer het domein van de traditionele banken. Er zijn de laatste jaren veel alternatieve financiers uitsluitend op het online domein aanwezig. Dat betekent voor u dat uw onderneming haar geld sneller en gemakkelijker kan aanvragen met behulp van online financiering. Een online financiering aanvragen gaat eenvoudig, maar gezien het een belangrijke keuze is een grote impact heeft op uw bedrijfsvoering, is het belangrijk om een goede keuze te maken. Wat zijn de voordelen van het verkrijgen van een online financiering voor bedrijven, en hoe maakt u de grootte van de producten die ze aanbieden? We leggen het u hieronder uit.

en goede keuze te maken. Wat zijn de voordelen van het verkrijgen van een online financiering voor bedrijven, en hoe maakt u de grootte van de producten die ze aanbieden? We leggen het u hieronder uit.

ONLINE FINANCIERS VULLEN DE KLOOF

Als u als mkb ondernemer heeft geprobeerd om een krediet te krijgen, weet u al dat het een stuk moeilijker is dan 10 jaar geleden. Banken hebben de kredietverstrekking na de financiële crisis van 2008 beperkt, Online financiers kunnen u helpen met een snelle kredietlijn om alles te betalen, van uw leveranciers tot uw payroll. U hoeft niet maanden te wachten op een goedkeuring door een bank. In sommige gevallen kunt u  binnen een werkdag digitaal goedkeuring krijgen.

HET ADDERTJE ONDER HET GRAS

Als het te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk wel zo, toch? Nou ja, zoiets. Er zijn een paar dingen die u moet weten over online lenen. Ten eerste, als u net een nieuwe zaak heeft, denk er dan niet eens aan. Online kredietverstrekkers zijn universeel alleen geïnteresseerd in het werken met gevestigde bedrijven met gevestigd – en goed – krediet. Dat is een van de redenen waarom ze in staat zijn om zo snel kredietbeslissingen te nemen. Gevestigde entiteiten kunnen binnen enkele dagen worden gefinancierd, maar nieuwere bedrijven hebben een hoop papierwerk, onderzoek en reflectie nodig voordat er een leningsbeslissing kan worden genomen.

Een ander probleem dat u zult tegenkomen zijn de rentetarieven, die meestal hoger zijn dan die van de banken. Dat komt omdat ze een groter risico nemen door hun meer liberale leenbeleid. Als u een nieuwe zaak hebt, denk er dan niet eens aan. Online kredietverstrekkers zijn alleen geïnteresseerd in het werken met gevestigde bedrijven met gezonde cijfers. Dat is een van de redenen waarom ze in staat zijn om zo snel kredietbeslissingen te nemen. Gevestigde bedrijven kunnen binnen enkele dagen worden gefinancierd, maar nieuwere bedrijven hebben een hoop papierwerk, onderzoek en reflectie nodig voordat er tot een beslissing van acceptatie kan worden genomen.

Een ander probleem dat u zult tegenkomen zijn de rentetarieven, die meestal hoger zijn dan die van de banken. Dat komt omdat ze een groter risico nemen door hun meer risicovollere leenbeleid. Het is niet ongewoon voor online kredietverstrekkers om rentetarieven in de dubbele cijfers aan te bieden.

WELKE ONLINE FINANCIERING IS GESCHIKT?

Nu, er zijn opties voor nieuwe bedrijven – maar ze zijn niet geweldig. Allereerst zijn daar de peer-to-peer kredietverstrekkers welke bereid zijn om naar uw persoonlijke kredietwaardigheid te kijken en u een kredietlijn te geven die u voor uw bedrijf kunt gebruiken. Echter het goedkeuringsproces kan soms behoorlijk lang duren. Factoring is dan wellicht een zeer goed alternatief. Deze vorm van financiering is eigenlijk een voorschot op openstaande zakelijke vorderingen. Het is een faciliteit die flexibel meegroeit met het bedrijf. Met andere woorden, als u bedrijf in omzet verdubbeld en uw financieringsbehoefte groeit als gevolg daarvan ook, hoeft u niet opnieuw een langdurig aanvraag process te doorlopen. 

Voor jonge bedrijven met kleine omzetten zijn er werkkapitaal oplossingen maar dient uw bedrijf dient een volledig boekjaar te kunnen tonen. Voor bedrijven die hun tweede boekjaar ingaan, zijn er meer mogelijkheden. De rentetarieven beginnen meer in lijn te komen met die van bancaire kredieten. Vaak is er onderscheid te maken tussen gedekte en ongedekte financiering. De gedekte financiering vraagt een onderpand, en is vaak lastiger te combineren met andere financieringen, ook wel stapelfinanciering genoemd. Ongedekte financieringen vragen geen zakelijk onderpand, maar hebben doorgaans wel een hoger tarief omdat de financier een groter risico loopt. Immers wanneer de ondernemer de financiering niet kan terugbetalen is er geen onderpand die schade voor de financier kan verminderen. Deze vorm wordt vaak gebruikt om verschillende financieringsvormen met elkaar te combineren

Concluderend, als u online financiering nodig heeft als mkb ondernemer heeft u zeker opties. Wij helpen u graag vrijblijvend op weg door te kijken welke financiering het beste past bij uw specifieke situatie. Factoring Offerte werkt samen met meer dan 30 financieringspartners waardoor we altijd wel een passende financieringspartner voor uw behoefte kunnen vinden. Vul ons webformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw aanvraag te bespreken.