KMO Factoring Diensten


FACTORING VOOR KMO’S

Bent u op zoek naar Factoring? KMO Factoring geeft ondernemers direct een gezonde kasstroom doordat uitstaande vorderingen direct omgezet worden in liquide middelen. Hierdoor is het niet nodig om de betaling van uw klanten af te wachten. Bovendien groeit in tegen stelling tot een bankkrediet de faciliteit flexibel mee met uw bedrijf. 

Voor KMO’s en startende ondernemers is het tegenwoordig erg lastig om een lening bij een bank te verkrijgen. Banken stellen hoge eisen en hebben een strenge regelgeving waar een gemiddelde KMO maar moeilijk aan kan voldoen. Daardoor worden alternatieve financieringsvormen zoals factoring steeds populairder bij KMO’s. En dat is natuurlijk niet voor niets. Factoring biedt een heleboel voordelen.

VOORDELEN VAN FACTORING VOOR KMO

KMO’s kunnen veel baat hebben bij het gebruik van factoring om hun cashflow te verbeteren. Het is vooral interessant wanneer er dringend liquiditeitsbehoefte is om het bedrijf te laten groeien of om gelijke tred te houden met de stijgende ordernummers terwijl het werkkapitaal laag is. Enkele van de belangrijkste voordelen van Factoring voor KMO zijn:

stap 1    VERBETERDE CASHFLOW

Factoring bedrijven betalen tot 98 procent van de aan hen verkochte factuurwaarde. Hiermee is de voorfinanciering een van de belangrijkste voordelen van factoring voor het MKB. Wanneer u geconfronteerd wordt met lange betaaltermijnen is het zeker het overwegen waard. Als uw bedrijf niet 30-90 dagen kan wachten op de betalingen van facturen, helpt factoring om de achterstand in de cashflow weg te werken.

 

stap 2    VERMIJDING VAN SCHULDEN

Aangezien factoring technisch gezien geen lening is, zal het niet bijdragen aan de schuldenlast van een bedrijf of het onderpand dat nodig kan zijn om de bankfinanciering veilig te stellen. Het is dan ook prima te combineren als onderdeel van een stapelfinanciering.

stap 3    OUTSOURCING VAN KREDIETRISICO’S

Een factoringmaatschappij die vorderingen koopt zal effectief de collectie en eventueel het incasso proces voor zijn rekening nemen om het geld te ontvangen dat aan hen verschuldigd is. Vaak zullen kredietcontroles op de debiteuren en het overnemen van alle invordering inspanningen onderdeel zijn van de dienst.

 

[su_divider top=”no” anchor=” ” divider_color=”#8cc63e” link_color=”#8cc63e” size=”2″ margin=”20″]

[su_label type=”warning”]INFOGRAPHIC[/su_label]

[su_animate type=”fadeInLeft”] LEES MEER OVER DE 8 VOORDELEN VAN FACTORING[/su_animate]

[su_divider top=”no” anchor=” ” divider_color=”#8cc63e” link_color=”#8cc63e” size=”2″ margin=”20″]

 

IS KMO FACTORING GESCHIKT VOOR MIJ?

KMO’s kunnen zich afvragen of factoring wel de moeite waard is, als de waarde van de facturen licht daalt. Het is echter belangrijk op te merken dat het onmiddellijk ontvangen van contant geld belangrijk is voor bedrijven die behoefte hebben aan liquiditeit en een verbeterd cashflow systeem om te helpen bij de groei van het aantal bestellingen of voor expansiedoeleinden.

 

VERGELIJKEN LOONT!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die. KMO Factoring  voor u als ondernemer te bieden heeft? Vul dan geheel vrijblijvend ons offerte aanvraagformulier in. Bespaar direct op uw factoring aanbieder door via ons platform een aanvraag te doen. Bij ons krijgt u binnen één werkdag drie offertes van de beste factoringmaatschappijen van België.