Transport Factoring


FACTORING VOOR TRANSPORTBEDRIJVEN

Hoewel werk in de transportsector zeker geen gemakkelijk werk is, zijn de principes van hoe je er je brood mee verdient eenvoudig. De klant heeft een vracht die moet worden afgeleverd op plaats van bestemming. Jij levert die vracht af, en je betaling minus je kosten is gelijk aan je winst.

Deze eenvoud wordt echter ontsierd door het feit dat betalingen bijna nooit onmiddellijk na levering plaatsvinden. De standaardtermijn in de sector is 40 dagen (of meer) om uitbetalingen aan chauffeurs en logistieke bedrijven volledig te verwerken. Deze procestijden kunnen letterlijk het budget van uw bedrijf maken of breken. Vele eigenaren van transportbedrijven hebben zich al eens bij een schuld saneringsloket moeten melden omdat ze de eindjes niet aan elkaar konden knopen.

In het verleden vertrouwden vele transportbedrijven op bankleningen of zelfs creditcards om het hoofd boven water te houden. Zeker wanneer er meer “uitbetalingen” dan “inbetalingen” op de balans staan . Dit is niet alleen moeilijk om mee te jongleren, maar het kan uiteindelijk ook duizenden euro’s aan rente kosten – vooral overuren voor de transportbedrijven.

HOE WERKT TRANSPORT FACTORING?

Bij transport factoring levert een bedrijf of vrachtwagenchauffeur zijn vracht zoals gewoonlijk, maar in plaats van op betaling van zijn vrachtrekening te wachten, dragen ze de factuur van de opdracht over of wordt de vordering verkocht aan een extern bedrijf. Dit bedrijf koopt de factuur voor iets minder dan het totaal verschuldigde bedrag voor de opdracht, maar compenseert dat door onmiddellijk te betalen. Met het geld in de hand gaat het vrachtbedrijf gewoon door met zijn werk, terwijl het factoringbedrijf de factuur incasseert en al het wachtwerk doet.

Factoring bedrijven betalen binnen één werkdag jouw verkoop facturen. Transport Factoring kan uw bedrijf helpen om direct het benodigde geld voor brandstof, verzekeringen, reparaties, apparatuur en al uw on-the-road-uitgaven gefinancierd te verkrijgen. U verstuurd uw verkoopfactuur vandaag naar uw opdrachtgever en de betaling volgt de volgende dag. Voor transport ondernemingen kan dit soort onmiddellijke betalingen een redding betekenen voor hun wekelijkse of maandelijkse budget, zodat ze hun uitgaven kunnen dekken zonder zich in de schulden te hoeven steken.

BENT U HET WACHTEN OP UW GELD OOK ZO ZAT?

Factoringmaatschappijen bieden transportbedrijven vaak binnen één werkdag contant geld voor uw vrachtfacturen. Daarmee kan Transport Factoring u helpen om direct het benodigde geld voor brandstof, verzekeringen, reparaties, apparatuur te verkrijgen. Factoring Offerte werkt met factor specialisten die toonaangevend zijn in de transportwereld. Het maakt daarmee ook niet uit of u een kleine of grote transport onderneming runt. Wij hebben kunnen u helpen met een passende factoring oplossing.

FACTORING HELPT HET GELD SNELLER TE KRIJGEN.

Eigenaren-exploitanten zouden geen hoge betalende lasten hoeven te omzeilen omdat ze een tekort aan contant geld hebben. Met transport factoring kunnen vrachtwagenchauffeurs elke lading met vertrouwen vervoeren. Of u nou een grote vloot vrachtwagens beheerd of een zelfstandige vrachtwagenchauffeur bent. Kortom, Factoring Offerte helpt u om aan uw cashflow behoeften te voldoen. U kunt op ons vertrouwen om de passende factoring dienst te vinden die snel en concurrerend is voor uw transportonderneming.

GROEI UW LOGISTIEK BEDRIJF MET TRANSPORT FACTORING

Misschien wel de belangrijkste reden voor het kiezen van factoring voor uw transportonderneming is flexibiliteit. Of u nu een selectieve factoring dienst wenst, waar u de vrijheid heeft om te kiezen welke klanten u wilt factoren, wel of geen verplichtingen wenst, alles is mogelijk. Omdat Factoring Offerte met zeer uiteenlopende factoringmaatschappijen samenwerkt, kunnen wij u alle smaken bieden. Vraag daarom meerdere factoring
offertes aan. Bekijk, vergelijk en bespaar onmiddellijk.