WAT IS EEN FACTORINGMAATSCHAPPIJ?

Een factoringmaatschappij is een gespecialiseerd bedrijf welke financiering verstrekt aan bedrijven die hun cashflow positie willen verbeteren. Tegen een kleine korting koopt een factoringmaatschappij debiteurenposities van hun klanten. De klant krijgt onmiddellijk geld uit de verkoop van zijn vorderingen, wat zijn cashflow uitdaging direct oplost. De factormaatschappij, die nu de factuur in handen heeft, wordt nu verantwoordelijk voor het incassoproces en beheerd dus de vordering. 

Er zijn veel verschillende factoring bedrijven actief in Nederland. Omdat factoring als vorm van werkkapitaalfinanciering steeds meer terrein wint zijn er dus ook steeds meer factoringmaatschappijen te vinden. Veel ondernemers ondervinden grote uitdagingen wanneer ze een zakelijk krediet of financiering willen afsluiten. De laatste jaren ontstaan er steeds meer alternatieve (non-bancaire) financierders die inspringen in het gat dat banken achterlaten. Factoring Offerte vergelijkt het ruime aanbod van marktpartijen in Nederland door hen continu langs de spreekwoordelijke meetlat te leggen. Zo kunnen we u de scherpste offertes bieden waardoor u maximaal kunt besparen. Wij werken ook alleen met die partners die kwalitatief als beste uit de bus komen.

 

SELECTIECRITERIA FACTORINGMAATSCHAPPIJ

De laatste jaren zijn er veel factoringmaatschappijen de Nederlandse markt toegetreden. Lang niet alle nieuwe toetreders zijn een verrijking voor het Nederlandse factoring landschap. Factoring is een ongereguleerde markt, waardoor het aan minder regelgeving is gebonden. Het is juist daarom belangrijk om een goed overzicht te hebben van de markt. Vanuit Factoring Offerte selecteren uitsluitend een factoringmaatschappij om mee samen te werken op basis van de volgende criteria:

 

    DE SCHERPSTE TARIEVEN EN BESTE VOORWAARDEN

De factoring tarieven die gehanteerd worden, kunnen sterk verschillen per factoringmaatschappij. De factoring tarieven zijn vaak afhankelijk de effectieve betaaltermijn van uw debiteuren. Maar ook de omzet die u toezegt te gaan factoren en de kredietwaardigheid van uw klanten spelen een rol. Wij werken uitsluitend met factoring bedrijven samen die scherpe tarieven hanteren. Ook de voorwaarden waaronder uw bedrijf een samenwerking aangaat is belangrijk. Een goede factoring deal gaat in onze overtuiging verder dan een laag tarief. Daarom kijken we net wat verder.

 

    BETROUWBARE FACTORINGMAATSCHAPPIJEN

Wij werken uitsluitend samen met een factoringmaatschappij die betrouwbaar is en hoog staat aangeschreven als het bijvoorbeeld gaat om de klantentevredenheid. Naast een betrouwbaar financieringsproces is uit handen geven van het debiteurenbeheer een ingrijpende stap. Dan is het belangrijk dat u een dergelijk proces bij een betrouwbare partij kunt onderbrengen. Wij kijken naar partners die onderscheidend zijn in hun dienstverlening. Of dat nu een flexibele tariefstelling is, een onderscheidende krediet risicoafdekking of een zekerheidstelling richting een leverancier.

 

    ONDERSCHEIDEND VERMOGEN

Omdat wij uitgebreid de verschillende factoringmaatschappijen screenen weten wij veel van de werkwijze van verschillende bedrijven. Daarom weten we welke partners veel waarde toevoegen en welke niet. Daarnaast is het goed om van te voren al te weten in welke branche de factoringmaatschappij in is gespecialiseerd of welke branche ze niet werkzaam in zijn. Zo zijn er partners die uitstekend freelance factoring diensten aanbieden.. Anderen hebben weer meer ervaringen in een specifieke branche zoals bijvoorbeeld de transport. Onderneemt u ook buiten de landsgrenzen, dan is het belangrijk om een factoringmaatschappij te kiezen die ook internationaal opereert. 

 

    UITSTEKENDE DIENSTVERLENING

Uitstekende dienstverlening staat bij ons voorop. Wij zoeken en selecteren een factoring bedrijven in het verlengde van onze eigen dienstverlening. De basis principes waar we da ook met onze partner vanuit opereren zijn transparantie. We monitoren altijd de dynamische factoring markt. We zijn continue op zoek naar betrouwbare partners die net dat stapje extra zetten en betrokkenheid tonen richting klanten. Zo vinden we altijd de beste partij die bij uw bedrijf past en kijken we niet alleen naar een oplossing voor vandaag, maar nemen we ook morgen mee in overweging. 

 

FACTORING: EEN MARKT IN BEWEGING

factoringmaatschappijen in Nederland trends

Doordat factoring steeds meer aan populariteit wint, is de  markt voortdurend in beweging. In Nederland zijn er steeds meer factors actief en groeit de markt. In de afgelopen 5 jaar is de factoring volume in Nederland  bijna verdubbelt. Met een toegenomen omzet volume zijn er ook veel factoringmaatschappijen actief op de Nederlandse markt. Factoring Offerte houdt continu de vinger aan de pols om ervoor te zorgen dat het aanbod van factoringmaatschappijen op onze website alleen de beste factoring bedrijven vertegenwoordigt. Geïnteresseerd wat factoring voor uw onderneming kan betekenen? Vraag dan direct gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan en bespaar! Vaak ontvangt u nog dezelfde dag de eerste offertes van onze partners.

 

HOE WERKT HET?

Doe een
offerteaanvraag.

Krijg een
bevestiging per mail.

Ontvang meerdere offertes
van geselecteerde partners.

U kiest de beste
Factoring partner

factoring-offerte icon Copyright © | Alle rechten voorbehouden