Soorten Factoring

 • Traditioneel Factoring┬á

  Bij deze vorm krijgt u een rentedragende faciliteit gebaseerd op uw uitstaande debiteurenpost welke gebruikt wordt om te factoren. Hiernaast betaald u de factor een vergoeding wat een percentage van de factuurwaarde betreft. Onder traditionele factoring valt uw gehele debiteurenportefeuille. De tarieven zijn lager dan andere vormen van factoring en de contracten in een dergelijke verbintenis zijn vaak meerjarig. Vaak kunt u optioneel kiezen voor voor diensten zoals debiteurenbeheer en kredietverzekering uit te besteden.

   

  maatwerk
  relatief lage tarieven
  facturen verpand
 • American Factoring

  Bij deze vorm van factoring is voorfinanciering gebaseerd op de uitstaande facturen welke u wenst te factoren. Het percentage van voorfinanciering ligt  hoger dan bij traditionele factoring. U maakt zelf de keuze welke debiteuren u wilt factoren en welke niet. Het tarief is onder andere afhankelijk van uw omzet, de branche waarin u actief bent en het kredietscore  van uw debiteuren. Debiteurenbeheer en de afdekking van kredietrisico zijn onderdeel van de dienst.

   

  flexibel en laagdrempelig
  facturen verkocht
  hogere voorfinanciering
 • Invoice Discounting

  Met deze vorm van factoring wordt alleen de voorfinanciering door de factor geboden. De verantwoordelijkheden met betrekking tot debiteurenbeheer, incasso en vaak ook de debiteurenrisico’s blijven liggen bij de klant. Deze blijft dus verantwoordelijk voor terugbetaling van de door de factor beschikbaar gestelde faciliteit. Het risico voor de klant is bij deze vorm aanzienlijk hoger. Het voordeel is dat de factor klant haar klanten vaak niet op de hoogte hoeft te stellen over de door hem of haar gebruikte regeling met de factor.

  confidentieel
  hogere risico's
  eenvoudig opzetten faciliteit

Wat is Factoring

Factoring staat ook wel bekend als debiteuren financiering. Uw vorderingen worden aan een factor verkocht of verpand. De factor betaald vervolgens de ondernemer onmiddellijk uit. Het betreft hier altijd een percentage van de totale factuurwaarde. Daarna betaald uw klant de factor en wordt het resterende bedrag (minus kosten voor factoring) aan u uitgekeerd. 

Opvangen van cashflow schommelingen

Factoring wordt vaak ingezet om grote dips in de cashflow op te vangen. Klanten die hun facturen die te laat betalen zijn hiervan onder andere de oorzaak . Door facturen te financieren voorkom u grote schommeling in uw liquiditeit. Daarnaast is factoring een schuldenvrije manier om sneller uitstaande facturen betaald te krijgen. Factoring is geen lening en dus niet zichtbaar op de balans. U hoeft immers niets terug te betalen. Uw onderneming ontvangt onmiddellijk de gelden voor de goederen of diensten die u al heeft geleverd.

Factoring verzekert u van de benodigde financiering

Als gevolg van traag betalende klanten kan uw liquiditeit behoorlijk onder druk komen te staan. Wachten totdat de facturen zijn betaald is een frustratie die elke ondernemer wel herkend. Dit terwijl uw bedrijfsverplichtingen richting personeel en leveranciers gewoon doorgaan. Het is misschien wel nóg vervelender wanneer uitstaande vorderingen u ervan weerhouden nieuwe ondernemingskansen te benutten. Daardoor wordt factuur financiering ook wel beschouwd als een eenvoudige manier om snel te worden betaald voor uitstaande facturen. 

De juiste match

Aangezien Factoring Offerte de Nederlandse Factoring aanbieders goed kent, zijn wij bij uitstek de partij om u te helpen de juiste match te vinden. Factoring oplossingen zijn er voor startende bedrijven maar ook gevestigde bedrijven. In bijna elke branche kunnen bedrijven vorderingen snel omzetten in liquide middelen. Wanneer u geïnteresseerd bent in wat factoring voor u kan betekenen, vraag dan direct gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan. 

Hoe werkt het?

U doet een
offerte aanvraag.

U ontvangt een
bevestiging per e-mail.

U ontvangt meerdere offertes
van geselecteerde partijen.

U kiest de beste factoringpartij
en ontvang extra korting.