WAAROM BEDRIJVEN FACTORING KIEZEN?

Waarom Factoring als vorm van werkkapitaalfinanciering aan een opmars bezig? Er zijn verschillende redenen aan te wijzen waarom ondernemers kiezen voor deze vorm van financieren. Allereerst mijden banken sinds de crisis veel risico’s. Enerzijds worden zij meer dan ooit geacht grote kapitaalbuffers aan te houden. Anderzijds moeten ze door aangescherpte regelgeving hun leningen afstoten om hun eigen balansposities op orde te krijgen. Daarom krijgen ondernemers niet altijd de financiële ruimte die ze zoeken bij een bank. Ook zullen banken vaak behoorlijke eisen aan de klant stellen. Ze verlangen behoorlijk veel waarborgen wanneer ondernemers bij hen aankloppen voor een krediet. Voor een starter is een zakelijk krediet vaak niet eens mogelijk.

INCIDENTEEL OF STRUCTUREEL

Factoring kan worden gebruikt als een korte- of lange termijn oplossing. Sommige bedrijven geven er de voorkeur aan om het op korte termijn te gebruiken om zodoende door seizoensgebonden dalen heen te komen. Daarentegen gebruiken anderen factoring als strategisch instrument voor een langere periode. Dit komt voor als de onderneming structureel klanten heeft die lange betaaltermijnen kennen. Of u nu een structureel liquiditeit probleem wilt oplossen, of een incidentele dip in de liquiditeit wilt oplossen, factoring kan hierbij helpen. 

VOORDEEL VAN FACTORING

Factoring kent een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van werkkapitaalfinanciering. Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen waarom factoring jouw onderneming verder kan helpen.

 1.  grotere financieringsruimte in vergelijking met een rekening courant faciliteit van een bank;
 2.  flexibele financiering: de faciliteit is gekoppeld aan uw debiteurenportefeuille en groeit dus mee met uw onderneming;
 3.  lagere risico’s: je kredietrisico’s zijn vaak afgedekt tegen schades als gevolg van (dreigend) faillissement van uw debiteur;
 4.  positievere balansverhoudingen: de debiteuren verdwijnen van de balans en de liquide middelen nemen toe;
 5.  kennis: een factormaatschappij geeft je organisatie een schat aan kennis en ervaring en optimaliseert uw credit management processen.
 6.  kostenbesparing: processen zoals debiteurenbeheer uitbesteden kunnen tot aanzienlijke kostenbesparingen resulteren;
 7.  focus: door credit management over te laten aan een factor heeft u meer focus om de kerntaken van uw onderneming;  
 8.  ruimte om te investeren: doordat u met factoring een stabielere cashflow realiseert kunt u groei investeringen doen in uw onderneming.
INFOGRAPHIC
LEES MEER OVER DE 8 VOORDELEN VAN FACTORING

VRAAG VRIJBLIJVEND OFFERTES AAN

Wanneer u zich in één of meerdere van bovenstaande situaties herkend dan is factoring wellicht interessant voor uw onderneming. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die het u biedt? Neem contact op met Factoring Offerte en vraag hier direct meerdere commerciële voorstellen aan. Onze partners leggen u graag de voordelen van factoring uit voor uw specifieke situatie.

3 REDENEN OM TE GAAN FACTOREN

 • CASH FLOW

  Lange betalingstermijnen liggen ten grondslag aan de nodige problemen bij MKB bedrijven. Met Factoring bent u in staat om een voorspelbare cashflow te genereren. Hierdoor heeft uw onderneming het comfort en de mogelijkheden om te investeren in de groei van uw bedrijf. Daarnaast is het gemakkelijker om op korte termijn kritische investeringen te doen in plaats van te wachten tot gelden vrijkomen.

   

  DIRECT BETAALD WORDEN

  VOORSPELBARE CASHFLOW

 • OPVOLGING

  U bent druk met de groei van uw onderneming. Ondertussen moet u ook de nodige aandacht geven aan vervallen facturen. Goed debiteurenbeheer vereist geduld en toewijding. Factors hebben de juiste disciplines in huis om uw debiteuren ertoe te bewegen de factuurbetalingen tijdig te doen. Vaak wordt als onderdeel van een factoring dienst ook deze taak belegd bij het factoring bedrijf.

   

  DEBITEURENBEHEER

  FACTUREN SNELLER BETAALD

 • INZICHT

  U wilt graag op een verantwoorde manier groeien én ook de toekomst van uw bedrijf veilig stellen. Daarom is het belangrijk om te weten met wie uw zaken doet. Wat is de kredietpositie van uw klanten? Als ondernemer stelt u zich bloot aan risico’s wanneer u zaken doet met klanten hebt die zich in financieel slecht vaarwater bevinden. Factors bieden u bescherming tegen wanbetaling of faillissement van uw klant.

   

  DEBITEUREN MONITORING
  BESCHERMD TEGEN RISICO'S
HOE WERKT HET?

Doe een
offerteaanvraag.

Krijg een
bevestiging per mail.

Ontvang meerdere offertes
van geselecteerde partners.

U kiest de beste
Factoring partner

factoring-offerte icon Copyright © | Alle rechten voorbehouden