De redenen om voor factoring te kiezen

 • Lange betalingstermijnen liggen ten grondslag aan de nodige problemen bij veel mkb bedrijven. Met factoring bent u in staat om een voorspelbare cashflow te genereren. Hierdoor heeft jouw onderneming het comfort en de mogelijkheden om te investeren in groei. Daarnaast is het gemakkelijker om op korte termijn kritische aankopen te doen in plaats van te wachten tot gelden vrijkomen.

   

   

  direct betaald worden
  voorspelbare cashflow
 • U bent druk met de groei van uw onderneming bezig. Ondertussen moet u ook de nodige aandacht geven aan vervallen debiteurenvorderingen. Goed debiteurenbeheer vereist geduld en toewijding. Factoringmaatschappijen hebben de juiste disciplines in huis om uw debiteuren ertoe te bewegen de factuurbetalingen tijdig te doen. Vaak worden als onderdeel van de factoringdienst ook deze taken belegd bij de factoringmaatschappij.

   

  debiteurenbeheer
  sneller facturen betaald
 • U wilt graag op een verantwoorde manier groeien én ook de toekomst van uw bedrijf veilig stellen. Daarom is het belangrijk om te weten met wie uw zaken doet. Wat is de kredietpositie van uw klanten? Als ondernemer staat u bloot aan grote risico’s wanneer u zaken doet met klanten hebt die zich in financieel slecht vaarwater bevinden. Factoringmaatschappijen bieden u bescherming tegen wanbetaling of faillissement van uw klant.

   

  debiteuren monitoring
  beschermd tegen risico's

Waarom factoring?

Waarom is deze vorm van werkkapitaal financiering aan een opmars bezig? Er zijn verschillende redenen aan te wijzen waarom ondernemers kiezen voor deze vorm van financieren. Allereerst mijden banken sinds de crisis veel risico’s. Enerzijds worden zij meer dan ooit geacht grote kapitaalbuffers aan te houden. Anderzijds moeten ze door aangescherpte regelgeving hun leningen afstoten om hun eigen balansposities op orde te krijgen. Daarom krijgen ondernemers niet altijd de financiële ruimte die ze zoeken bij een bank. Ook zullen banken vaak behoorlijke eisen aan de klant stellen. Ze verlangen behoorlijk veel waarborgen wanneer ondernemers bij hen aankloppen voor een krediet. Voor een starter is een zakelijk krediet vaak niet eens mogelijk.

Incidenteel of structureel

Factoring kan worden gebruikt als een korte- of lange termijn oplossing. Sommige bedrijven geven er de voorkeur aan om het op korte termijn te gebruiken om zodoende door seizoensgebonden dalen heen te komen. Daarentegen gebruiken anderen factoring als strategisch instrument voor een langere periode. Dit komt voor als de onderneming structureel klanten heeft die lange betaaltermijnen kennen. 

 

Vraag Vrijblijvend Offertes Aan

Herkent u één of meerdere van bovenstaande situaties? Wellicht is factoring dan wel iets voor uw onderneming. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die het u biedt? Neem contact op met Factoring Offerte en vraag direct meerdere offertes aan. Onze partners leggen u graag de voordelen van factoring uit voor uw specifieke situatie. Download hier de infographic “8 voordelen om te kiezen voor factoring”.

Hoe werkt het?

U doet een
offerte aanvraag.

U ontvangt een
bevestiging per e-mail.

U ontvangt meerdere offertes
van geselecteerde partijen.

U kiest de beste factoringpartij
en ontvang extra korting.