De redenen om voor factoring te kiezen

 • Lange betalingstermijnen liggen ten grondslag aan de nodige problemen bij veel mkb bedrijven. Met factoring bent u in staat om een voorspelbare cashflow te genereren waardoor liquiditeitstekorten tot het verleden behoren. Een voorspelbare cashflow biedt het comfort en de mogelijkheden die een bedrijf nodig heeft om te investeren in groei. Daarnaast is het gemakkelijker om op korte termijn kritische aankopen te doen in plaats van te wachten tot gelden vrijkomen.

   

  direct betaald worden
  voorspelbare cashflow
 • U bent druk met het bouwen aan uw bedrijf, maar moet ondertussen ook de nodige aandacht geven aan vervallen debiteurenvorderingen. Goed debiteurenbeheer vereist geduld en toewijding. Factoringmaatschappijen hebben de juiste disciplines in huis om uw debiteuren ertoe te bewegen de factuur betalingen op tijd te doen. Vaak wordt als onderdeel van de factoringdienst ook het debiteurenbeheer belegd bij de factoringmaatschappij. 

   

  debiteurenbeheer
  sneller facturen betaald
 • U wilt graag op een verantwoorde manier groeien én de toekomst van uw bedrijf veilig stellen. Het is daarom belangrijk om  een goed beeld te hebben van de kredietwaardigheid van uw klanten. Het betaalgedrag van uw debiteuren monitoren is van wezenlijk belang, want als ondernemer kunt u grote risico’s lopen wanneer u klanten hebt die in slecht vaarwater verkeren. Factoringmaatschappijen bieden u beschermen tegen wanbetaling of faillissement van uw debiteur. 

  
  
  debiteuren monitoring
  beschermd tegen risico's

Factoring is snelst groeiende vorm van financiering in Nederland

Factoring is sterk in opkomst. Of u nu een net startende ZZP’er bent, een hard groeiende MKB’er of een bedrijf dat reeds zijn sporen heeft verdiend. Het is tegenwoordig niet eenvoudig om traditioneel bankkrediet te verkrijgen. Daarom is het geen wonder dat veel bedrijven naar alternatieve vormen van werkkapitaalfinanciering kijken.

Waarom factoring?

Waarom is deze vorm van werkkapitaalfinanciering groeiend? Er zijn verschillende redenen waarom ondernemers kiezen voor deze vorm van financieren, bijvoorbeeld omdat de hoge eisen die banken stellen aan ondernemers voordat zij een krediet verstrekken. Een bankkrediet of lening is voor (startende) ondernemers vaak niet eens mogelijk of gewoonweg niet interessant.

Herkent u één of meerdere van bovenstaande situaties, dan is factoring wellicht ook iets voor uw onderneming. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die het u biedt? Neem contact op met Factoring Offerte en vraag direct meerdere offertes aan. Onze partners leggen u graag de voordelen van factoring uit voor uw specifieke situatie.  

Download hier de infographic “8 voordelen om te kiezen voor factoring”.

Hoe werkt het?

U doet een
offerte aanvraag.

U ontvangt een
bevestiging per e-mail.

U ontvangt meerdere offertes
van geselecteerde partijen.

U kiest de beste factoringpartij
en ontvang extra korting.