Stapelfinanciering

Doordat traditionele financiers zich de afgelopen jaren terughoudend hebben opgesteld als het gaat om zakelijke financiering richting het MKB is het financieringslandschap behoorlijk veranderd. Deze ontwikkeling heeft gezorgd dat nieuwe vaak non-bancaire financiers deze behoefte in zijn gaan vullen. Steeds meer ondernemingen maken gebruik van stapelfinanciering waarbij financieringsvormen zoals factoring worden gecombineerd met andere vormen van zakelijk krediet.

De klassieke methode om een financiering te verkrijgen, bestond erin door aan te kloppen bij een bank of investeerder. Deze instellingen zijn echter heel wat terughoudender en kritischer geworden. Zelden nemen zij het volledige financieringsrisico op zich. Daarom zijn er door de jaren heen zijn diverse nieuwe manieren ontwikkeld waarop bedrijfsfinanciering kan plaatsvinden. De moderne ondernemer maakt de bewuste keuze om deze alternatieve financieringsbronnen te combineren. Door deze verschillende vormen te combineren – het spreekwoordelijk “op elkaar stapelen” – spreekt men van stapelfinanciering.

Stapelfinanciering met Factoring

Meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven heeft een liquiditeitsprobleem door facturen die te laat betaald worden. Daarom gaan zij op zoek naar een oplossing en die hebben ze gevonden in factoring.

Factoring, oftewel debiteurenfinanciering, bestaat uit het voorfinancieren van uw facturen. U beschikt sneller over uw geld en kan met dit werkkapitaal direct aan de slag gaan. Dankzij de snellere cashflow heeft u minder zorgen over onbetaalde facturen en kan u meer tijd spenderen aan ondernemen.

Wanneer u kiest voor factoring, levert u de producten of diensten en verstuurt u daarna de facturen. De factor neemt deze facturen over en betaalt de factuurbedragen binnen 24u aan u uit. Hierdoor beschikt u direct over werkkapitaal om te ondernemen.

U stuurt de facturen aan de klant en bezorgt de factor een kopie. U hoeft zich geen zorgen meer te maken: De factormaatschappij neemt vaak ook het debiteurenbeheer over en bewaakt het debiteurenrisico.

Is Factoring Een optie in mijn financieringsmix?

Factoring is zeer geschikt voor het overgrote deel van de Nederlandse ondernemingen. Of factoring een goede optie is voor uw stapelfinanciering mix, bekijken we graag samen met u. Wanneer u vragen heeft of  advies wenst, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen door offerte aanvraagformulier in te vullen. Wij geven u een antwoord op al uw vragen en wensen en staan u graag te woord.

Hoe werkt het?

U doet een
offerte aanvraag.

U ontvangt een
bevestiging per e-mail.

U ontvangt meerdere offertes
van geselecteerde partijen.

U kiest de beste factoringpartij
en ontvang extra korting.

Factoring Offerte Copyright © | Alle rechten voorbehouden