HOE JE LIQUIDITEIT VERBETEREN?

Liquiditeit in je onderneming is van groot belang voor de continuïteit te borgen. Het is de brandstof voor je onderneming. Het verbeteren van liquiditeit kan eenvoudig worden gerealiseerd door jouw klanten je sneller te laten betalen. Ook factoring kan hier een bijdrage aan leveren. Doordat je jouw vorderingen verkoopt of laat voorfinancieren door een factor zorgt dit voor een onmiddellijke instroom van liquiditeit in de onderneming.

Daarnaast helpt de factormaatschappij je bij het voeren van een professioneel debiteurenbeheer. Met de juiste focus en ervaring zal ook dit een positieve effect geven op jouw cash positie. Ook het debiteurenbeheer speelt dus een belangrijke rol in liquiditeitsmanagement. Want debiteuren die een factuur te laat of zelfs helemaal niet betalen, brengen jouw liquiditeitspositie en mogelijk het voortbestaan van jouw onderneming in gevaar.

 

LIQUIDITEITSBEHEER OPTIMALISEREN

Goed liquiditeitsbeheer houdt de onderneming financieel gezond. Daarom zijn ondernemers voortdurend op zoek naar effectieve manieren, om hun cashflow en liquiditeit te verbeteren. Met factoring weet exact wanneer de factuurbetaling wordt gedaan. Hierdoor kunt je jouw onderneming volledig sturen op cashflow. Op deze manier kunt je nog effectiever jouw liquiditeitspositie uitbreiden, het werkkapitaal beter beheersen en de solvabiliteitspositie optimaliseren.

 

    CASHFLOW VERBETEREN

Factoring is een eenvoudig proces waarbij een onderneming haar klant factureert voor de geleverde producten of diensten. De verkoopfactuur wordt ook naar de factoringmaatschappij gestuurd, die de vordering namens de onderneming int. De factor betaalt na verificatie een groot deel van de factuur vervolgens direct uit aan de ondernemer. Hierdoor zal de cashflow in de onderneming direct verbeteren. Het eventueel nog ingehouden bedrag (de reserve) wordt vrijgegeven zodra de klant de factuur volledig heeft betaald aan de factor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    DEBITEURENBEHEER

Omdat een factor vaak ook het debiteurenbeheer `verzorgt heb je meer tijd om te ondernemen. Een factor heeft een team van professionals welke de betalingstermijn van je facturen kunnen verkorten waardoor jouw liquiditeitspositie verbeterd. Bovendien beschik je direct over werkkapitaal en zorgt factoring dus voor meer financiële middelen om vrijer te kunnen ondernemen.

    KREDIETRISICOBEHEER

De debiteuren die vanwege een (dreigend) faillissement hun rekening niet (kunnen) betalen brengen jouw liquiditeitspositie direct schade toe. Ook hier voorziet factoring in. De factor biedt vaak de mogelijkheid om deze kredietrisico’s af te dekken waardoor het deze onmiddellijke liquiditeitsproblemen helpt te voorkomen. Mocht er onverhoopt een klant failliet gaan, dan ben je dus verzekerd dat schade ten gevolge van dit faillissement jou niet zelf kwetsbaar maakt. Hierdoor kun je met factoring naast de liquiditeit verbeteren ook onverwachte tegenvallers als gevolg van niet te innen facturen voorkomen.

 

SUCCESVOL ONDERNEMEN 

Factoring stelt bedrijven in staat zich te richten op het succesvol maken van hun bedrijf door hun factor het werk achter de betalingen te laten doen. Door de betaling te ontvangen binnen één werkdag nadat de factuur is verstuurd, verminderen bedrijven hun liquiditeitstekorten en vermijden ze de stress van het najagen van late betalingen, zodat de eigenaar de belangrijke taak om hun bedrijf te laten groeien kunnen uitvoeren met voldoende geld in kas. Factoring is bij uitstek een prima middel om de cashflow te verbeteren.

 

FINANCIEEL GEZOND

Naast het verbeteren van de liquiditeitspositie en het feit dat je meer grip krijgt op jouw cashflow heeft factoring nog een ander voordeel. Factoring verbeterd ook je solvabiliteit. Dit kengetal wordt onder andere gebruikt door financiers om de financiële gezondheid van jouw bedrijf te beoordelen. Factoring zal dus een positieve bijdrage leveren bij een kredietbeoordeling, waardoor je bij een herfinanciering van je onderneming een veel gunstiger financieel plaatje kan tonen aan de kredietverstrekker. Dit vertaald zich in een hogere acceptatie bij een financieringsaanvraag en tot betere voorwaarden. 

 

OOK JOUW LIQUIDITEIT VERBETEREN?

Wil je ook weten welke positieve effecten het verkopen van facturen kan hebben op jouw onderneming? Bekijk hoe snel jouw liquiditeitspositie kan verbeteren. Dat kan heel eenvoudig. Vraag gelijk een vrijblijvend vergelijk aan bij een geselecteerd aantal van de beste factoringmaatschappijen van Nederland. De voorwaarden en de tarieven kunnen per factormaatschappij sterk uiteen lopen. Vergelijken loont daarom echt! Wij hebben meer dan duizend ondernemers kunnen helpen aan een scherp voorstel. Via Factoring Offerte ontvang je gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan van geselecteerde factoringmaatschappijen.

HOE WERKT HET?

Doe een
offerteaanvraag.

Krijg een
bevestiging per mail.

Ontvang meerdere offertes
van geselecteerde partners.

U kiest de beste
Factoring partner

factoring-offerte icon Copyright © | Alle rechten voorbehouden