Factoring is hét alternatief voor zakelijke krediet

Financiering is en blijft lastig voor ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf en voor ZZP’ers. Het krijgen van een zakelijke lening bij banken is het grootste probleem voor ondernemers. Banken moeten zich weerbaarder gaan opstellen en hanteren zeer strenge condities en regelgevingen. Ze zijn niet erg bereid of erg flexibel om bedrijven een lening te verstrekken.

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek blijkt dat het midden- en kleinbedrijf in Nederland moeite heeft met het verkrijgen van een zakelijke lening. Voor hen blijft de geldkraan over het algemeen vaak dicht. Terwijl 24% van het MKB aangeeft toch wel behoefte te hebben aan een externe- of voorfinanciering. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieve financieringsvormen die de financieringsbehoefte van ondernemend Nederland kunnen invullen zoals factoring. Factoring is een populaire en snel groeiende vorm van zakelijk financieren waarbij de factuur het onderliggende onderpand van de financiering is.

Traditionele vs. alternatieve financieringsvormen

Bij externe financiering aan het MKB komen de traditionele financieringsvormen zoals bankleningen en leasing nog altijd veel voor. Doordat steeds meer ondernemingen een beroep doen op een alternatieve (non-bancaire) vorm van financiering. Voorbeelden hiervan zijn crowdfunding, peer-to-peer lending en factoring. De grootste voordelen van alternatieve vormen zijn de vaak lagere drempelwaarde om te voldoen aan de eisen van de financierder en  de snelheid van handelen.

De voordelen van factoring

Wanneer u kiest voor factoring als de zakelijke financiering voor ondernemers, kiest u voor de volgende voordelen:

>  Geld is zeer snel beschikbaar: binnen 24 uur na facturatie heeft u al beschikking over het geld of u krijgt op basis van uw debiteurenportefeuille een bedrijfsfinanciering beschikbaar.

Hogere financiering mogelijk, zonder beperkend plafond.

U heeft meer liquiditeit tot uw beschikking voor het realiseren van bijvoorbeeld groei of extra inkoopkorting.

De kosten van factoring zijn relatief laag. 

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van factoring als zakelijke financiering voor ondernemers in uw specifieke situatie? Klik hier om aan te vragen. Op basis van het door u opgegeven bedrijfsprofiel, zorgen wij ervoor dat u snel drie offertes ontvangt van de beste factors van Nederland.

Hoe werkt het?

U doet een
offerteaanvraag.

U ontvangt een
bevestiging per e-mail.

U ontvangt meerdere offertes
van geselecteerde partijen.

U kiest de beste factoringpartij
en ontvang extra korting.

Factoring Offerte Copyright © | Alle rechten voorbehouden