FACTORING VOOR FREELANCERS

In Nederland zijn het aantal freelancers die inkomsten vergaren uit zelfstandig ondernemerschap opgelopen naar 1,5 miljoen (bron: cbs)  Een groot deel van deze zelfstandigen komt uit loondienst waar iedere maand keurig salaris uitbetaald werd. Maar wanneer je als freelancer een eigen onderneming start dan wordt je opeens afhankelijk van het betaalgedrag van jouw klanten. Dit kan om uiteenlopende redenen lang duren.

Juist freelancers ondervinden vaak moeilijkheden om betaald te worden of hebben in het verleden problemen gehad met factuurbetalingen. Wist je dat je niet alleen bent? Meer dan 60% van de freelancers geven aan dat ze van betaling naar betaling leven. Het missen van een factuurbetaling of het wachten tot een opdrachtgever reageert op een factuur is voor velen niet mogelijk. Freelance factoring kan dan wellicht een uitkomst bieden. 

INSTABIELE CASHFLOW

Je kunt als zelfstandige direct de gevolgen ondervinden van slecht betaalgedrag van jouw klanten. Zo kun je in de problemen komen met betaalverplichtingen aan van jouw leveranciers. Dit heeft weer invloed op de continuïteit van je onderneming  en de relatie die je hebt met je klanten. Daarnaast heeft het betaalgedrag van jouw klanten vaak ook een directe invloed in de privésfeer. Het komt dan ook niet zelden voor dat freelancers aanspraak moeten maken op een doorlopend krediet om een financieel mindere periode te kunnen overbruggen zodat het gezinsleven normaal kan doordraaien.

Het hebben van klanten heeft niet alleen voordelen. Het kan problemen met zich meebrengen, waaronder je steeds maar weer achter jouw geld aanzitten. De zorg en het geregel kan je flink van je core-business afhouden en geeft een negatieve uitwerking op andere werkzaamheden. Doordat je geld te laat ontvangt verslechtert jouw cashflow, waardoor het lastiger wordt om de bedrijfsactiviteiten uit te breiden en als bedrijf te groeien.

DE OPLOSSING

Een mogelijke oplossing voor het te laat betalen van debiteuren is het inschakelen van een factoringmaatschappij. Er zijn bedrijven die zich helemaal toeleggen op freelance factoring. Ze nemen jouw facturatie volledig uit handen en ze betalen je veelal binnen een werkdag een groot deel van jouw factuur uit. Nadat de factoringmaatschappij het volledige factuurbedrag van jouw klant heeft ontvangen wordt het resterende deel aan je overgemaakt minus dan de vergoeding van de werkzaamheden.

Wilt je ook weten of freelance factoring interessant is voor jouw onderneming? Factoring Offerte werkt met verschillende gerenommeerde factoringmaatschappijen die zich specialiseren in freelance factoring. Vaak bieden ze flexibele overeenkomsten. Door een aanvraag te doen op onze website krijgt je een goed overzicht van de mogelijkheden, de voorwaarden en de kosten. Zo kunt je niet alleen veel geld besparen, maar maak je ook de juiste keuze voor jouw onderneming. Factoring: je facturen vandaag versturen en morgen betaald krijgen! 

HOE WERKT HET?

Doe een
offerteaanvraag.

Krijg een
bevestiging per mail.

Ontvang meerdere offertes
van geselecteerde partners.

U kiest de beste
Factoring partner

factoring-offerte icon Copyright © | Alle rechten voorbehouden