FACTORING VOOR FREELANCERS

In Nederland zijn het aantal freelancers die inkomsten vergaren uit zelfstandig ondernemerschap opgelopen naar 1,5 miljoen (bron: cbs)  Een groot deel van deze zelfstandigen komt uit loondienst waar iedere maand keurig salaris uitbetaald werd. Maar wanneer je een eigen onderneming start als ZZP’er wordt je dan opeens afhankelijk van het betaalgedrag van jouw klanten. Dit kan om uiteenlopende redenen lang duren.

Juist freelancers ondervinden vaak moeilijkheden om betaald te worden of hebben in het verleden problemen gehad met factuurbetalingen. Wist u dat u niet alleen bent? Meer dan 60% van de freelancers geven aan dat ze van betaling naar betaling van leven. Het missen van een factuurbetaling of wachten tot een opdrachtgever reageert op een factuur is voor velen niet mogelijk. Freelance factoring kan dan een uitkomst zijn. 

INSTABIELE CASHFLOW

Je kunt als zelfstandige direct de gevolgen van slecht betaalgedrag van klanten ondervinden. Zo kun je in problemen komen met betaalverplichtingen aan van jouw leveranciers. Dit heeft weer invloed  op de continuïteit van de onderneming  en de relatie met jouw klanten. Daarnaast heeft het betaalgedrag van uw debiteuren vaak ook direct invloed in de privésfeer. Het komt dan ook niet zelden voor dat ZZPers aanspraak moeten doen op hun doorlopend krediet om een periode met minder liquiditeit te kunnen overbruggen en het gezinsleven door te laten draaien.

Het hebben van klanten heeft niet alleen voordelen. Het kan problemen met zich meebrengen, waaronder het steeds maar weer achter jouw geld aanzitten. De zorg en het geregel kan je flink van je core-business afhouden en geeft een negatieve uitwerking op andere werkzaamheden. Doordat je geld te laat ontvangt verslechtert jouw cashflow, waardoor het lastiger wordt om de bedrijfsactiviteiten uit te breiden en als bedrijf te groeien.

DE OPLOSSING

Een mogelijke oplossing voor het te laat betalen van debiteuren is het inschakelen van een factoringmaatschappij. Er zijn bedrijven die zich helemaal toeleggen op freelance factoring. Ze nemen jouw facturatie volledig uit handen en ze betalen je veelal binnen een werkdag het overgrote deel van jouw factuur uit. Nadat de factoringmaatschappij het volledige factuurbedrag heeft ontvangen van jouw klant wordt het restant aan jouw overgemaakt minus dan de vergoeding van de werkzaamheden.

Wilt u ook weten of ZZP factoring interessant is voor uw onderneming? Factoring Offerte werkt met verschillende gerenommeerde factoringmaatschappijen die zich specialiseren in freelance factoring. Vaak bieden ze flexibele overeenkomsten. Door een aanvraag te doen op onze website krijgt u een  goed overzicht van de mogelijkheden, de voorwaarden en de kosten. Zo kunt u niet alleen veel geld besparen, maar maakt u ook de juiste keuze voor uw onderneming. Factoring: facturen vandaag verstuurd, morgen betaald! 

HOE WERKT HET?

Doe een
offerteaanvraag.

Krijg een
bevestiging per mail.

Ontvang meerdere offertes
van geselecteerde partners.

U kiest de beste
Factoring partner

factoring-offerte Copyright © | Alle rechten voorbehouden