Factoring ZZP

Werken voor jezelf is een droom voor velen. Met niemand om je voor te verantwoorden en de mogelijkheid om werk te kiezen, lijkt het alsof het leven van een ZZP’er niet beter kan. Maar net als bij al het andere zijn er ook hier weer nadelen. Je bent verantwoordelijk voor alles en je moet daarnaast ook al het papierwerk doen.

Stabielere cash flow

Of je nu een freelance schrijver, een zelfstandige in de bouw of zorgprofessional bent, u zult zich er terdege bewust van zijn wat de moeilijkheden zijn om de factuurbetalingen van jouw klant op tijd te ontvangen. Een ZZP’er is een zelfstandige die zich niet voor langere tijd aan een werkgever verbindt en dus niet de zekerheid heeft van een organisatie.

Een van de grootste problemen bij een bestaan als ZZP’er is het gebrek aan cashflow. Al het werk wordt door jouwzelf gedaan, en je hebt helaas geen financiële steun of een team van medewerkers in dienst om achter de uitstaande betalingen aan te gaan. Elke minuut die je besteedt om je cashflow op orde te brengen leidt af van je facturabele werkzaamheden. 

ZZP Factoring biedt de oplossing

Het kan soms ontmoedigd werken wanneer je elke keer een groot bedrijf moet confronteren als ZZP’er. Als je niet de tijd of de kracht hebt om een bedrijf te benaderen voor openstaande facturen, dan kun jen overwegen om voor factoring te kiezen.

Bij factoring gaat het om de verkoop van facturen aan een derde partij (de factor) die de betalingen voor u zal innen. De factor zal jouw ongeveer 90-95% van de factuurwaarde voorschieten. Het resterende gedeelte wordt aan jou overgemaakt op het moment dat jou klant heeft betaald. Factoring is uiterst nuttig voor ZZP’ers omdat het de zekerheid geeft van een gegarandeerde cashflow. Immers, als je weet hoeveel geld er binnenkomt, kun je plannen maken voor de toekomst. Met een gegarandeerde cash flow kunt je jouw onderneming verder uitbreiden zonder dat je bang hoeft te zijn dat je te grote investeringen doet die je niet kunt dragen.

Hoe werkt ZZP Factoring?

Een goede manier om te begrijpen hoe factoring werkt, is door het te zien als een voorschot op een openstaande vordering. 
Wanneer je goederen of diensten aan een klant levert, kun je een factuur opmaken waaraan betalingsvoorwaarden van 30 dagen zitten. Dit betekent dat de klant 30 dagen de tijd heeft om de factuur te voldoen.

Er kunnen problemen ontstaan wanneer jij bijvoorbeeld aangekochte voorraad of materieel moet betalen, de maandelijkse huur van je bedrijfspand of de kosten van je leaseauto worden afgeschreven. Je kunt moeilijk de relatie met je leveranciers op het spel zetten omdat jouw klant nog niet heeft betaald. Ook een bedrijfspand of leaseauto zijn nodig om je onderneming draaiende te houden. Bij factoring heb je vaak al binnen één werkdag beschikking over je geld en kun je zonder problemen aan jouw verplichtingen voldoen. De factormaatschappij zorgt vaak ook voor een correcte opvolging van van verlopen facturen, zodat jij nooit meer die vervelende belletjes hoeft te plegen naar jouw klant om te vragen wanneer de factuur wordt betaald. De factor neemt overigens ook vaak de kredietrisico’s op de factuur over. Hierdoor hoef je je nooit meer zorgen te maken over klanten die mogelijk failliet gaan. Wel zo geruststellend!

Vergelijken

Factoring Offerte werkt samen met diverse Nederlandse factormaatschappijen die zich specialiseren in het factoren van freelancers en ZZP’ers. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste factormaatschappij die past bij jouw situatie. Je zult merken dat de factoring kosten tussen de verschillende factors behoorlijk kunnen variëren. Ook zijn er vele factors die zich specialiseren op een bepaalde branche of bedrijfsgrootte. Gelukkig kennen wij onze partners goed en kunnen je daarom helpen om door de bomen het bos te zien. Door een vergelijk te maken kun je bovendien enorm besparen.
Het is dus in het begin zeker niet gemakkelijk om de juiste partner te vinden, uiteraard kunnen wij je helpen bij het vinden van het juiste factoringbedrijf.

Ben je geïnteresseerd wat factoring voor jouw onderneming kan betekenen? Vraag dan direct gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanVaak ontvang je nog dezelfde dag de eerste offertes van onze partners.

 

Hoe werkt het?

U doet een
offerte aanvraag.

U ontvangt een
bevestiging per e-mail.

U ontvangt meerdere offertes
van geselecteerde partijen.

U kiest de beste factoringpartij
en ontvang extra korting.

Factoring Offerte Copyright © | Alle rechten voorbehouden