Factoring ZZP

Factoring ZZP. Werken als zelfstandig ondernemer is een droom voor velen. De vrijheid om het werk te kiezen en de vruchten te plukken van het resultaat van uw inspanningen. Het lijkt het alsof het leven van een zzp’er niet beter kan. Maar net als bij vele andere zaken in het leven is er ook een keerzijde. Als zzp’er wordt u afhankelijk van het betaalgedrag van uw klanten. Dit kan om uiteenlopende redenen lang duren.

Stabielere cash flow

Of u nu een freelance schrijver, een zelfstandige in de bouw of zorgprofessional bent, u zult zich er terdege bewust van zijn wat de moeilijkheden zijn om de factuurbetalingen van uw klant op tijd te ontvangen. Een zzp’er is een zelfstandige die zich niet voor een langere tijd aan een werkgever verbindt en dus niet de zekerheid heeft van een organisatie.

Een van de grootste problemen bij een bestaan als Zzp’er is een stabiele cashflow. Al het werk wordt door uzelf gedaan, en u hebt helaas geen financiële steun of een team van medewerkers in dienst om achter de uitstaande betalingen aan te gaan. Elke minuut die u besteedt om uw cashflow op orde te brengen leidt af van uw facturabele werkzaamheden. 

ZZP Factoring biedt de oplossing

Het kan soms ontmoedigd werken wanneer u elke keer een groot bedrijf moet confronteren als zzp’er. Als u niet de tijd of de kracht hebt om een bedrijf te benaderen voor openstaande facturen, dan kunt u overwegen om voor zzp factoring te kiezen.

Bij factoring zzp gaat het om de verkoop van facturen aan een derde partij (de factor) die de betalingen voor u zal innen. De factor zal u tussen de 90-95% van de factuurwaarde voorschieten. Het resterende gedeelte wordt aan u overgemaakt op het moment dat uw klant heeft betaald. Factoring ZZP is uiterst nuttig voor zzp’ers omdat het de zekerheid geeft van een stabiele cashflow. Wanneer u weet hoeveel geld er binnenkomt, kunt u plannen maken voor de toekomst. Met een stabiele cash flow kunt u uw onderneming verder uitbreiden zonder dat u bang hoeft te zijn dat u te grote investeringen doet die u mogelijk niet kunt dragen.

Hoe werkt ZZP Factoring?

Een goede manier om te begrijpen hoe factoring zzp werkt, is door het te zien als een voorschot op een openstaande vordering. Wanneer u goederen of diensten aan een klant levert, kun u een factuur opmaken waaraan betalingsvoorwaarden van 30 dagen zitten. Dit betekent dat de klant 30 dagen de tijd heeft om de factuur te voldoen.

Er kunnen problemen ontstaan wanneer u bijvoorbeeld aangekochte voorraad of materieel moet betalen, de maandelijkse huur van uw bedrijfspand of de kosten van uw leaseauto worden afgeschreven. U kunt moeilijk de relatie met uw leveranciers op het spel zetten omdat uw klant nog niet heeft betaald. Ook een bedrijfspand of leaseauto zijn nodig om uw onderneming draaiende te houden. Bij factoring zzp heeft u vaak al binnen één werkdag beschikking over uw geld en kun u zonder problemen aan uw verplichtingen voldoen. De factormaatschappij zorgt vaak ook voor een correcte opvolging van van verlopen facturen, zodat u nooit meer die vervelende belletjes hoeft te plegen naar uw klant om te vragen wanneer de factuur wordt betaald. De factor neemt doorgaans ook de kredietrisico’s op de factuur over. Hierdoor hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over klanten die mogelijk failliet gaan. Wel zo geruststellend!

Vergelijken

Factoring Offerte werkt samen met diverse Nederlandse factormaatschappijen die zich specialiseren in het factoren van freelancers en zzp’ers. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste factormaatschappij die past bij uw specifieke situatie. U zult merken dat de factoring kosten tussen de verschillende factors behoorlijk kunnen variëren. Ook zijn er vele factors die zich specialiseren op een bepaalde branche of bedrijfsgrootte. Gelukkig kennen wij onze partners goed en kunnen u daarom helpen om de juiste keuze te maken. Door een vergelijk te maken kunt u bovendien flink besparen. Uiteraard kunnen wij u helpen bij het vinden van het juiste factoringbedrijf.

Bent u geïnteresseerd om te weten wat factoring voor uw onderneming kan betekenen? Vraag dan direct gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan. Vaak ontvangt u nog dezelfde dag de eerste offertes van onze partners.

 

Hoe werkt het?

U doet een
offerte aanvraag.

U ontvangt een
bevestiging per e-mail.

U ontvangt meerdere offertes
van geselecteerde partijen.

U kiest de beste factoringpartij
en ontvang extra korting.

Factoring Offerte Copyright © | Alle rechten voorbehouden