WAT IS FACTORING ZZP?

Werken als zelfstandig ondernemer is een droom voor velen. De vrijheid om het werk te kiezen en de vruchten te plukken van het resultaat van uw inspanningen. Het lijkt het alsof het leven van een ZZP’er niet beter kan. Maar net als bij vele andere zaken in het leven is er ook een keerzijde. Als ZZP’er wordt uw inkomen afhankelijk van het betaalgedrag van uw klanten. Dit kan om uiteenlopende redenen lang duren. En wat doet u als uw klant niet betaald? Zoek niet verder: Factoring ZZP helpt u uit deze vervelende situatie.

 

STABIELERE CASH FLOW

Of u nu een freelance schrijver, een zelfstandige in de bouw of zorgprofessional bent, u zult zich er terdege bewust van zijn wat de moeilijkheden zijn om de factuurbetalingen van uw klant op tijd te ontvangen. Een ZZP’er is een zelfstandige die zich niet voor een langere tijd aan een werkgever verbindt en dus niet de zekerheid heeft van een organisatie.

Een van de grootste problemen bij een bestaan als ZZP’er is een stabiele cashflow. Al het werk wordt door uzelf gedaan, en u hebt helaas geen financiële steun of een team van medewerkers in dienst om achter de uitstaande betalingen aan te gaan. Elke minuut die u besteedt om uw cashflow op orde te brengen leidt af van uw facturabele werkzaamheden. Een financiering krijgen in de vorm van een lening of krediet is vaak moeilijk en betekend ook een schuld aangaan bij een bank. Gelukkig kan het ook eenvoudiger.

 

FACTORING ZZP BIEDT EEN OPLOSSING

Het kan soms ontmoedigd werken wanneer u elke keer een groot bedrijf moet confronteren als ZZP’er. Als u niet de tijd of de kracht hebt om een bedrijf te benaderen voor openstaande facturen, dan kunt u overwegen om voor ZZP factoring te kiezen. 

Bij factoring zzp gaat het om de verkoop van facturen aan een derde partij (de factor) die de betalingen voor u zal innen. Het is geen schuld die u aan gaat, zoals dat bij een zakelijke krediet het geval is. De factor biedt een voorschot op (een deel van) uw facturen. Wat overblijft wordt aan u overgemaakt op het moment dat uw klant daadwerkelijk heeft betaald. Factoring ZZP is uiterst nuttig voor ZZP’ers omdat het de zekerheid geeft van een stabiele cashflow. Wanneer u weet hoeveel geld er binnenkomt, kunt u plannen maken voor de toekomst. Met een stabiele cash flow kunt u uw onderneming verder uitbreiden zonder dat u bang hoeft te zijn dat u te grote investeringen doet die u mogelijk niet kunt dragen.

VEEL ZZP'ERS KIEZEN FACTORING

 • GRONDVERZET & INFRA

  “Je mag blij zijn als je binnen 8 weken je geld hebt. Ondertussen moet ik wel mijn rekeningen betalen. De marges zijn klein, je bent constant aan het voorschieten.”

 • TRANSPORT & LOGSTIEK

  “Wij wachten vaak 30 tot 90 dagen op een factuur betaling. Uitgaven zoals salaris- en brandstof- en truck lease blijven gewoon doorlopen”. 

 • ZELFSTANDIGE IN DE BOUW

  “Regie over het geld dat toebehoort aan bouwpartners wordt gevoerd door de hoofdaannemer. Wachten op betalingen is meer regel dan uitzondering”

 • IT PROFESSIONAL

  “Ik wordt soms door mijn opdrachtgever uit mijn bed gebeld voor een spoedklus. Helaas wordt mijn ingediende factuur dan niet met diezelfde spoed betaald.”

 • ZORG MEDEWERKER

  “Als verpleegkundige heb je je handen vol aan je zorgtaak. Je wilt je daarnaast niet nog extra zorgen hoeven te maken of je factuur op tijd wordt betaald”

 • FREELANCER

  “Als ik mijn factuur indien bij mijn opdrachtgever voel ik mij soms net een speelbal. Ik ben erg afhankelijkheid van ze voor toekomstige opdrachten.”

HOE WERKT ZZP FACTORING?

Een goede manier om te begrijpen hoe factoring zzp werkt, is door het te zien als een voorschot op een openstaande vordering. Wanneer u goederen of diensten aan een klant levert, kun u een factuur opmaken waaraan betalingsvoorwaarden van 30 dagen zitten. Dit betekent dat de klant 30 dagen de tijd heeft om de factuur te voldoen. 

Er kunnen problemen ontstaan wanneer u bijvoorbeeld aangekochte voorraad of materieel moet betalen, de maandelijkse huur van uw bedrijfspand of de kosten van uw leaseauto worden afgeschreven. U kunt moeilijk de relatie met uw leveranciers op het spel zetten omdat uw klant nog niet heeft betaald. Ook een bedrijfspand of leaseauto zijn nodig om uw onderneming draaiende te houden. Bij factoring zzp heeft u vaak al binnen één werkdag beschikking over uw geld en kun u zonder problemen aan uw verplichtingen voldoen. De factormaatschappij zorgt vaak ook voor een correcte opvolging van van verlopen facturen, zodat u nooit meer die vervelende belletjes hoeft te plegen naar uw klant om te vragen wanneer de factuur wordt betaald. De factor neemt doorgaans ook de kredietrisico’s op de factuur over. Hierdoor hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over klanten die mogelijk failliet gaan. Wel zo geruststellend!

VERGELIJK FACTORING VOOR ZZP’ERS

Factoring Offerte werkt samen met diverse Nederlandse factormaatschappijen die zich specialiseren in het factoren van freelancers en ZZP’ers. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste factormaatschappij die past bij uw specifieke situatie. U zult merken dat de factoring kosten tussen de verschillende factors behoorlijk kunnen variëren. Ook zijn er vele factors die zich specialiseren op een bepaalde branche of bedrijfsgrootte. Gelukkig kennen wij onze partners goed en kunnen u daarom helpen aan de beste factoring deals. Door een vergelijk te maken kunt u bovendien flink besparen. Uiteraard kunnen wij u helpen bij het vinden van het juiste factoringbedrijf.

Bent u geïnteresseerd om te weten wat factoring voor uw onderneming kan betekenen? Vraag dan direct gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan. Ontvang nog dezelfde dag de eerste voorstellen van onze partners.

HOE WERKT HET?

Doe een
offerteaanvraag.

Krijg een
bevestiging per mail.

Ontvang meerdere offertes
van geselecteerde partners.

U kiest de beste
Factoring partner

factoring-offerte icon Copyright © | Alle rechten voorbehouden