Vrijblijvend Factoring Vergelijken

Wij helpen bedrijven met het vinden van werkkapitaal. Factoring Offerte biedt u een platform waarop u meerdere offertes eenvoudig met elkaar vergelijkt. Bij ons kunt u direct meerdere factoring bedrijven vergelijken. Waarom factoring vergelijken bij factoring offerte? 

 

De beste factors van Nederland
Snel offertes vergelijken
U bespaart via ons tot wel 30%.
 

De hoogte van de financiering en dan met name de hoeveelheid geld wat u kunt ontvangen is gebaseerd op een analyse van uw zakelijke klanten en is direct gekoppeld aan uw uitstaande facturen. Debiteurenbeheer is vaak ook een belangrijk onderdeel van een factoring dienst. Bij American factoring is deze dienst inbegrepen, bij traditioneel factoring is dit vaak optioneel. Het derde onderdeel is de verzekering tegen kredietrisico’s welke u als ondernemer loopt. Dit onderdeel beperkt uw ondernemersrisico bij wanbetaling of faillissement van uw debiteuren.

Voorfinanciering

Factoring is dus een zakelijke financiering voor bedrijven. Echter afhankelijk van de gekozen factoring variant gebeurt voorfinancieren van facturen op verschillende manieren. Er bestaan verschillende ‘smaken’ en daarnaast zijn er ook meerdere variaties op deze smaken waardoor factoring vergelijken tussen de verschillende diensten en tarieven best uitdagend is. Het is daarom aan te raden om de verschillende opties voor uw specifieke situatie te vergelijken. Overzicht is belangrijk om tot een juiste keuze te komen. Factoring Offerte helpt u door uw aanvraag direct bij de juiste partijen onder te brengen.

Debiteurenbeheer

Het Debiteurenbeheer is bovendien vaak ook een onderdeel van factoring. De invulling van het te voeren debtiteurenbeleid wordt vaak in goed overleg met u en de factor bepaald. Sommige factoring bedrijven bieden de mogelijkheid om van het debiteurenbeheer een gedeelde verantwoordelijkheid te maken. Anders gezegd, de eerste en tweedelijns contacten kunnen dan eventueel door u uitgevoerd, waarna de factoringmaatschappij de aanmaningen voor haar rekening neemt.

Zeker voor kleinere bedrijven loont het de moeite om het debiteurenbeheer efficiënt en professioneel in te richten bij een factoringmaatschappij omdat deze gespecialiseerd is in dit bedrijfsproces. Net als u hebben factoringmaatschappijen er baat bij om uw facturen op tijd betaald te zien worden. Wanneer binnen het bedrijf de taak van debiteurenbeheer al is georganiseerd zal debiteurenbeheer wellicht minder waardevol zijn. Toch kunt u overwegen om het debiteurenbeheer uit te besteden. Dit kan interessant zijn wanneer u kosten wilt besparen, of wanneer u van plan bent om uit te breiden naar nieuwe (internationale) markten. 

Kredietrisico

Als uw veel openstaande facturen hebt, bestaat er altijd een risico dat uw klant zich niet houdt aan haar betaalverplichtingen. Wanneer een klant zijn betalingsverplichting niet nakomt ontstaat er een situatie van wanbetaling. De klant kan ook in surseance van betaling terecht komen waardoor een faillissement al snel op de loer ligt. De kans dat uw klant dan nog de openstaande facturen betaald is bijzonder klein. Dit heeft grote financiële schade tot gevolg en kan een enorme impact hebben op uw bedrijfsvoering. Deze debiteurenrisico’s kunnen worden beperkt met factoring.

Verschillende vormen van factoring

  • Traditionele Factoring

    Hierbij wordt een groot gedeelte van uw openstaande facturen uitbetaald. Het voordeel van het verpanden van uw facturen is dat de kosten een stuk lager liggen. Het is hierbij de bedoeling dat u uw gehele klantenbestand overdraagt aan de factormaatschappij.

  • American Factoring

    Dit is het kopen van facturen en dit is de makkelijkste en meest gekozen variant van factoring. Een groot verschil is dat de mogelijkheid bestaat om te kiezen welke facturen u aan een factormaatschappij verkoopt. De voorwaarden zijn flexibel en de samenwerking is laagdrempelig.

  • Reverse Factoring

    In tegenstelling tot traditionele factoring, financiert bij Reverse Factoring uw klant een openstaande factuur. De voordelen zijn dat uw factuur direct en geheel wordt uitbetaald. U loopt minder risico op wanbetaling en u kunt al starten vanaf 1 debiteur.

1907

Aantal Offertes

25

Factoring Partners

452

Tevreden klanten

Hoe werkt het?

U doet een
offerte aanvraag.

U ontvangt een
bevestiging per e-mail.

U ontvangt meerdere offertes
van geselecteerde partijen.

U kiest de beste factoringpartij
en ontvang extra korting.

Factoring Offerte Copyright © | Alle rechten voorbehouden