WAAROM FACTORING VERGELIJKEN?

Wij helpen bedrijven met het vinden van werkkapitaal. We bieden u daarmee een platform waarop u meerdere offertes eenvoudig met elkaar vergelijkt. Naast factoring tarieven zijn er ook nog andere criteria die u in overwegen zou moeten nemen bij het kiezen van de juist factor. Bij ons kunt u eenvoudig meerdere factoring bedrijven vergelijken. 

Waarom zou u dan factoring vergelijken bij Factoring Offerte? 

DE BESTE FACTORS VAN NEDERLAND
In Nederland zijn er veel alternatieve financiers actief. Daarmee is het lastig om door de bomen het spreekwoordelijk bos nog te zien. Wij werken met de beste factors van Nederland en gidsen u graag door de mogelijkheden!

AANVRAGEN DUURT SLECHTS 1 MINUUT
Een offerte aanvragen is slechts 1 minuut werk. U vult een aantal bedrijfsgegevens in, waarna wij vervolgens voor u aan de slag gaan!
WIJ GARANDEREN U HET LAAGSTE TARIEF
Factoring Offerte werkt met een ruim aanbod aan factoringmaatschappijen en factuur financiers waardoor wij altijd de scherpste tarieven bieden.                                                 

ALTIJD DE BESTE VOORWAARDEN
Niet alleen een laag tarief is belangrijk. Zo is het ook belangrijk is om op basis van goede voorwaarden een samenwerking aan te gaan. We kijken voor u naar de juiste match!

VERSCHILLENDE FACTORING DIENSTEN

Factoring is een term die veel meer kan omvatten dan alleen het financieren van uw zakelijke facturen. Vaak maken de volgende componenten onderdeel uit van een factoring dienst:


factoring vergelijken

VOORFINANCIERING

Factoring is dus een zakelijke financiering voor bedrijven. Echter afhankelijk van de gekozen factoring variant gebeurt voorfinancieren van facturen op verschillende manieren. Er bestaan verschillende ‘smaken’ en bovendien zijn er ook meerdere variaties op deze smaken waardoor factoring vergelijken tussen de verschillende diensten en tariefstructuren best uitdagend kan zijn. Het is daarom aan te raden om de verschillende opties voor uw specifieke situatie te vergelijken. Overzicht is belangrijk om tot een juiste keuze te komen. Factoring Offerte helpt u door uw aanvraag direct bij de juiste partijen onder te brengen.

 

 

opvolging vorderingen vergelijken

DEBITEURENBEHEER

Het debiteurenbeheer is bovendien vaak ook een onderdeel van factoring. De invulling van het te voeren debiteurenbeheer wordt vaak in goed overleg met de onderneming en factoringmaatschappij bepaald. Sommige factoring bedrijven bieden de mogelijkheid om van het debiteurenbeheer een gedeelde verantwoordelijkheid te maken. Anders gezegd, de eerste en tweedelijns contacten met de klant kunnen dan eventueel door de ondernemer uitgevoerd worden. Hierna neemt de factoringmaatschappij de aanmaningen voor haar rekening. Zeker voor kleinere bedrijven loont het de moeite om het debiteurenbeheer efficiënt en professioneel in te richten. Een factoringmaatschappij is hierin gespecialiseerd en heeft de nodige ervaring in dit bedrijfsproces. Wanneer uw het debiteurenbeheer uitbesteed kunt aanzienlijke kosten en tijd besparen. Ook wanneer u van plan bent om uit te breiden naar nieuwe (internationale) markten kan het interessant zijn.

 

vergelijken kredietrisico afdekkenKREDIETRISICO

Als uw veel openstaande facturen heeft, bestaat er altijd een risico dat uw klant zich niet houdt aan haar betaalverplichtingen. Wanneer een klant zijn betalingsverplichting niet nakomt ontstaat er een situatie van wanbetaling. De klant kan ook in surseance van betaling terecht komen waardoor een faillissement al snel op de loer ligt. Als gevolg hiervan is de kans dat de nog de openstaande klant facturen betaald worden bijzonder klein. Hieruit volgt dat er grote financiële schade ontstaat welke een enorme impact heeft op uw bedrijfsvoering. Kortom, het is fijn dat deze debiteurenrisico’s worden afgedekt door de factoringmaatschappij. Factoring geeft u inzicht in de financiële situatie van uw klanten.

 

VERGELIJKEN VAN OFFERTES

Bij het vergelijkingsproces is het dus belangrijk om dezelfde producten met elkaar te vergelijken. Samengevat kennen we in de basis drie vormen van factoring. Zo is er factuur financiering, traditionele factoring en American Factoring. Niet elke vorm van factoring biedt al deze bovenstaande diensten. Het is dus belangrijk om appels met appels te vergelijken. Ook kunnen de bovenstaande diensten inhoudelijk per factoringmaatschappij ook erg van elkaar verschillen. Soms zijn dat hele duidelijke verschillen. Zo kan het gedeelte van de factuur dat wordt voorgefinancierd bij de ene partij voor 80%. Bij een andere partij is dat weer 95%. En zo wordt het kredietrisico bij de ene factor volledig overgenomen. Bij de andere factor wordt bij faillissement van uw debiteur 90%van de factuurwaarde uitgekeerd. Maar wat nu als de verschillen in dienstbeschrijving subtieler zijn? Hoe beoordeelt u het debiteurenbeheer van een factoringmaatschappij? En werkt het debiteurenbeheer van de factor geheel automatisch? Of is er een professioneel debiteurenbeheerteam die contact opneemt met uw klant? om te zorgen dat uw factuur op tijd wordt betaald? Wij helpen u graag dit inzichtelijk te maken.

FACTORING OPTIES

  • TRADITIONELE FACTORING

    Hierbij wordt een groot gedeelte van uw openstaande facturen uitbetaald. Het voordeel van het verpanden van uw facturen is dat de kosten een stuk lager liggen. Het is hierbij de bedoeling dat u uw gehele klantenbestand overdraagt aan de factormaatschappij.

  • AMERICAN FACTORING

    Dit is het kopen van facturen en dit is de makkelijkste en meest gekozen variant van factoring. Een groot verschil is dat de mogelijkheid bestaat om te kiezen welke facturen u aan een factormaatschappij verkoopt. De voorwaarden zijn flexibel en de samenwerking is laagdrempelig.

  • FACTUUR FINANCIERING

    Met deze vorm van factoring wordt alleen de voorfinanciering van de factuur geboden. Debiteurenbeheer, incasso en vaak ook de kredietrisico’s blijven bij de klant. Deze blijft dus verantwoordelijk voor terugbetaling van de door de factor beschikbaar gestelde faciliteit.

HOE WERKT HET?

Doe een
offerteaanvraag.

Krijg een
bevestiging per mail.

Ontvang meerdere offertes
van geselecteerde partners.

U kiest de beste
Factoring partner

factoring-offerte Copyright © | Alle rechten voorbehouden