Factoring voor het MKB

Bent u op zoek naar Factoring? Factoring MKB geeft ondernemers direct een gezonde kasstroom doordat uitstaande vorderingen direct omgezet worden in liquide middelen. Hierdoor is het niet nodig om de betaling van uw klanten af te wachten. Bovendien groeit in tegen stelling tot een bankkrediet de faciliteit flexibel mee met uw bedrijf. 

Voor MKB bedrijven en startende ondernemers is het tegenwoordig erg lastig om een lening bij een bank te verkrijgen. Banken stellen hoge eisen en hebben een strenge regelgeving waar een gemiddelde MKB’er maar moeilijk aan kan voldoen. Daardoor worden alternatieve financieringsvormen zoals factoring steeds populairder bij het MKB. En dat is natuurlijk niet voor niets. Factoring biedt een heleboel voordelen.

Het effect van factoring

Bij de groei van een onderneming kan factoring MKB een significant effect hebben, doordat er invulling wordt gegeven aan de liquiditeitsbehoefte  die essentieel is voor groei. Factoring voor MKB kan overigens ook een prima instrument zijn om de dagelijkse operatie van een bedrijf te financieren. Het geeft een MKB onderneming de nodige financiële flexibiliteit die onbeperkt kan groeien met uw bedrijf.  Die groei  maakt MKB Factoring veen zeer geschikt instrument om in te zetten.

Structurele Cash Flow

Groeiende ondernemingen hebben vaak een gemeenschappelijk probleem: een tekort aan liquide middelen om groeidoelstellingen te bewerkstelligen. Echter wanneer een groeiend bedrijf structureel te weinig kasmiddelen heeft ontstaat er een rem op die groei. Enerzijds staan er gelden vast omdat klanten de facturen te laat betalen. Anderzijds staan relaties met leveranciers onder druk omdat deze op tijd betaald moeten worden. MKB Factoring kan zorgen dat de gelden die vast zitten in uitstaande vorderingen direct liquide te maken zodat de onderneming  verplichtingen kan voldoen en verder kan met de groei. 

Seizoenschommeling

Veel bedrijven ervaren behoorlijke seizoensschommelingen in bestellingen en betalingen. Desondanks zal de fabriek door moet blijven draaien, heeft technologie upgrades nodig en moet er in nieuwe voorraden geïnvesteerd worden. Factoring helpt stabiliteit te brengen in deze cyclus door werkkapitaal vrij te maken die constante investeringen in groei mogelijk maken. Het maakt factoring mkb het ideale instrument om seizoensgebonden invloeden op de cash flow op te vangen. 

Export Factoring

Factoring kan ook exportactiviteiten ondersteunen. Wanneer u voornemens bent om als bedrijf uw vleugels internationaal uit te gaan slaan, maar niet goed weet hoe u de risico’s gaat managen die gepaard gaan met buitenlandse expansie kan factoring mkb ondersteunen. MKB’ers hebben misschien niet de mogelijkheden om hun betalingen op te volgen en een gebrek aan geld vormt een belangrijke belemmering voor een succesvolle export. Hier kunnen de voordelen van het vrijmaken van geld uit uw onbetaalde facturen het vertrouwen aanzwengelen om opportuniteiten op een nieuwe markt te grijpen.

Fusies en Overnames

Een overname financieren gebeurt met steeds meer verschillende vormen van financiering. De bank was vroeger het loket voor het financieren van een overname. Een meer gelaagde aanpak is vandaag de dag de gekozen methode. Dit wordt ook wel stapelfinanciering genoemd. Omdat er vaak veel geld gepaard gaat met een overname of fusie, geven veel financiers de voorkeur om de gepaard gaande risico’s te verdelen. Zowel voor, tijdens en na de transactiefase van een overname kan factoring worden ingezet om een overname succesvol te financieren. Lees hier meer over een overname financieren met behulp van factoring.

Vergelijken loont!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die factoring MKB voor u als ondernemer te bieden heeft? Vul dan geheel vrijblijvend ons offerte aanvraag formulier in. Bespaar direct op uw factoring aanbieder door via ons platform een aanvraag te doen. Bij ons krijgt u binnen één werkdag drie offertes van de beste factoringmaatschappijen van Nederland. 

Hoe werkt het?

U doet een
offerte aanvraag.

U ontvangt een
bevestiging per e-mail.

U ontvangt meerdere offertes
van geselecteerde partijen.

U kiest de beste factoringpartij
en ontvang extra korting.

Factoring Offerte Copyright © | Alle rechten voorbehouden