ZAKELIJKE LENING AANVRAGEN

Een zakelijke lening aanvragen is en blijft lastig voor ondernemers in het MKB. Het verkrijgen van een bedrijfslening bij banken is het grootste probleem voor ondernemers. Dit komt onder andere omdat banken zich weerbaarder opstellen en zich moeten houden zeer strenge condities en regelgeving. Ze zijn niet erg bereid of erg flexibel om bedrijven een lening te verstrekken.

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek blijkt dat het midden- en kleinbedrijf in Nederland moeite heeft met het verkrijgen van een zakelijke lening. Anders gezegd voor hen blijft de geldkraan over het algemeen vaak dicht. Dit terwijl 24% van het MKB aangeeft toch wel behoefte te hebben aan een externe financieringsbron. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieve financieringsvormen die de financieringsbehoefte van ondernemend Nederland kunnen invullen. Factoring is zo’n alternatief. Factoring is een populaire en snel groeiende vorm van zakelijk financieren waarbij de factuur het onderliggende onderpand van de financiering is.

 

TRADITIONEEL VS. ALTERNATIEVE FINANCIERING

Bij externe financieringsaanvragen van het MKB komen de traditionele financieringsvormen zoals bankleningen en rekening courant krediet nog altijd veel voor. Doordat steeds meer ondernemingen een beroep doen op een alternatieve (non-bancaire) vorm van financiering. Voorbeelden hiervan zijn crowdfunding of een p2p lening. De groots te voordelen van alternatieve vormen zijn dat ze vaak lagere drempelwaarde kennen om te voldoen aan de eisen van de financierder. Ook de snelheid van handelen en acceptatie is hoger. Factoring Offerte werkt samen met verschillende partners die alternatieve financieringen bieden. 

RENTE ZAKELIJKE LENING

 

 

FACTORING VERSUS EEN KORTLOPEND ZAKELIJK KREDIET

VOORWAARDEN ZAKELIJKE LENING

 

DE VOORDELEN VAN FACTORING

Indien u een onderneming heeft die zakelijke klanten heeft die op rekening betalen kan factoring wellicht een passende oplossing bieden. Wanneer u kiest voor factoring als financieringsvorm, biedt dit de volgende voordelen:

> Geld is zeer snel beschikbaar: binnen 24 uur na facturatie heeft u al beschikking over het geld of u krijgt op basis van uw debiteurenportefeuille een bedrijfsfinanciering beschikbaar.

> Hogere financiering mogelijk, zonder beperkend plafond.

> U heeft meer liquiditeit tot uw beschikking voor het realiseren van bijvoorbeeld groei of extra inkoopkorting.

> De kosten van factoring zijn relatief laag. 

 

VRAAG VRIJBLIJVEND OFFERTES AAN

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van factoring als zakelijke financiering voor ondernemers in uw specifieke situatie? Wij helpen u graag verder.Klik om een aanvraag  te starten.Op basis van het door u opgegeven bedrijfsprofiel, zorgen wij ervoor dat u snel drie scherpe offertes ontvangt van de beste factors van Nederland.

HOE WERKT HET?

Doe een
offerteaanvraag.

Krijg een
bevestiging per mail.

Ontvang meerdere offertes
van geselecteerde partners.

U kiest de beste
Factoring partner

factoring-offerte icon Copyright © | Alle rechten voorbehouden